KRISTIANSUND 250 ÅR - i stormkast og stille. (Red.)

Utgitt:
1992
Denne jubileumsboka kom ut på Kristiansunds 250-årsdag, 29. juni 1992. Sivertsen er av den oppfatning at det er viktig å kjenne sin kulturelle historie og vite hvor man kommer ifra.

Kjøp signert utgave

Kr 450,- inkl. frakt. Send e-post til:
Utsolgt!

Sivertsen er født og oppvokst i Kristiansund, eller Fosna, som byen en gang het. Byens historie er helt fantastisk. Den ble bygget opp på trelast, men det var på 1700- og 1800 tallet at byen virkelig ble internasjonal. Kristiansund var en handelsby med klippfisk som sin store eksportvare. Spanioler, portugisere og brasilianere var byens kunder. De kom med vin og fikk klippfisk i bytte. Det er ikke rart at byen har så mange flotte damer. Her kom vakre utlendinger fra Middelhavslandene og Sør-Amerika. De forsynte seg til fest. For de som lurer på hvorfor det er så stor forskjell på en kristiansunder og en moldenser; les historien! Byen ved Storhavet har alltid hatt blikket vendt mot utlandet, mens Molde lenge var der hvor rike kristiansunderne hadde sine landsted.

Dette var Sivertsens første bok, hvor han fungerte som redaktør, men skrev de første kapitlene. Cappelen må få mye av æren for at den ble så vakker: Fordi de hadde en billedsamling som var helt unik. Det er mer enn 300 bilder i boka.

«Motivasjonen for å skrive bøker er den nådeløse jakten på sannheten.»
© Aage G. Sivertsen – aagesiv@gmail.com