Aage G. Sivertsen i media, i form av intervjuer, podcaster, omtaler eller egne kommentarer og innlegg.
Radiodokumentarer i NRK
Henry Oliver Rinnan (1:3) «Rettssaken»
I forbindelse med utgivelsen av biografien «Rinnan et nærbilde», Universitetsforlaget 1995, laget Sivertsen tre dokumentarprogram i NRK. Det første har tittelen «Rettssaken».
Henry Oliver Rinnan (3:3) «Sønnen - det uskyldige offer»
Roar var 7 år i 1945 og ble mobbet fra første skoledag. En tragisk historie. Sivertsen reiste sammen med Rinnans enke, Klara Baglemo, til Sverige og intervjuet Roar.
Dette er sannsynligvis det eneste programmet i NRK hvor professorene Magne Skodvin og Johs. Andenes diskuterte de dramatiske aprildagene 1940 og landssvikoppgjøret etter krigen. Krigsforfatter Kjell Fjørtoft var også med.
Sivertsens lærerinne på videregående skole, Chris. Barmann, hadde vært tolk i Nürnbergprosessen. Hør hvordan hun opplevde å møte Herman Göring og de andre stornazistene.
Podcast. Intervju om boka Arbeiderpartiets maktspill. En lang samtale hvor programlederen lurer på om det var en forutsetning at man har studert kriminologi for å skrive historien om Arbeiderpartiet.
Boka «Tett på Quisling» fikk førstesideoppslag. Den handler om Quislings siste timer. Intervju med en av dem som var med på henrettelsen av Vidkun Quisling.
Kronikk. «Ingen skam å snu». Hans Fredrik Dahl la seg flat etter at han hadde støttet David Irvings historieteorier, hvor sistnevnte blant annet satte spørsmålstegn ved antall jøder som ble drept i tyske konsentrasjonsleire. Undertegnede forlangte at andre historikere burde innrømme å ha tatt feil i fortellingen om Norge og 2.verdenskrig.
Magne Skodvin, professoren som har styrt den norske historieskrivingen i tiårsvis, mente at her var «ingen diskusjon, berre dokumentasjon», tok til motmæle og ville ikke ta imot kritikken.
Omtale av boka «NRK sviktet da det gjaldt». Den handler om at Magne Skodvin var konsulent, journalist og redaktør på samme tid. NRK var – og er – en del av konsensusproblematikken om krigens historie. Boka var en del av Sivertsens hovedoppgave i historie, bygget på mer enn 1000 radioprogram i NRK.
Nettavisen om sykehusnedleggelser og helseforetak. Det merkelige er at hverken Høyre eller Arbeiderpartiet følger folkets krav om at helseforetakene bør legges ned.
Fødeavdelingen i Kristiansund stenger. Sivertsen kritiserer ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard, og ber han om å rette nesen mot Trøndelag. Møre og Romsdal gir lite eller ingenting til Kristiansund.
Folk er lei av å bli overkjørt – Naturkreftene byr opp til dans
Fødeavdelingen i Kristiansund og Bunadsgeriljaen. Selv om det ser som svartest ut, vil ikke Bunadsgeriljaen gi seg. Geriljaleder Anja Solvik er hovedårsaken til at fødeavdelingen gang på gang nekter på å bli nedlagt.
Tidens Krav, lokalavis på Nordmøre, som tråkket i salaten om taterne. Et reelt mageplask av «Tidens Krav», hvor Sivertsen imøtegår en ung journalists subjektive fremstilling av historien, som taterne måtte gjennomgå, ved Svanviken på Nordmøre. Svanviken er det nærmeste vi kommer en konsentrasjonsleir i Norge, i etterkrigstiden. Tidens Kravs artikkel er under betalingsmur og er derfor ikke lagt ut her. Avisen kom ikke med noen beklagelse, men valgte å skrive en ny artikkel hvor de fremstiller virkeligheten i tråd med Sivertsens researcharbeide.
Hege Storhaug vil ha nasjonale retningslinjer om påkledning i svømmetimene
Hege Storhaug ble bokbadet, særlig om sin siste suksess; «Den 11. landeplage». Boka har solgt i ca 50 000 eksemplarer og handler om utfordringene med Islam.
Guttunger på vei mot verdenstoppen. Disse ungguttene ble alle internasjonale mestre (IM), de fleste har allerede fått tittelen stormester (GM) og Aryan Tari ble verdensmester for junior.
NRK- radiodokumentar. Sivertsen fulgte landslaget på noen kamper i den sensasjonelle perioden hvor Norge krøp opp til 2. plass på FIFA-rankingen. Her får du høre om Drillos oppvekst, om hans forhold til AKPML, hvordan han fikk sparken i fotballforbundet osv.
Nyttårshilsen. Denne har bra med humor og en alvorlig undertone. Den vestlige verden som har «alt» er bortskjemt. Norge sliter med å innse at landet ikke er verdens navle, men i realiteten er en utpost som ligger nær Nordpolen.
Årets navn. Her fremstiller Sivertsen årets navn for 2018. Ikke helt etter standariserte kriterier. Mina Bai var – og er – den som Sivertsen alltid har vært en stor beundrer av. Hun har bakgrunn fra Iran, men er frittalende og snakker like mye mot - som for muslimer.
Åpent brev til ordfører Kjell Neergaard og rådmann Arne Ingebrigtsen
Åpent brev til ordfører Kjell Neergaard og rådmann Arne Ingebrigtsen. Det viste seg at behandlingstiden for å svare på et brev hos bygningsetaten var 13 måneder.
VG og Barnas Rett. Fratatt barna pga. en IQ-test!. Man tror nesten ikke det man leser. Sivertsen skrev denne i 2003, 16 år før han publiserte boka «Prosessen mot Svanhild».
VG, et par måneder etter Sivertsens artikkel, «Gufs fra fortiden». Det handler fortsatt om en IQ-test som er avgjørende for at foreldre skal få beholde barna sine.