Bøker

Forfatteren har skrevet en rekke bøker, hvor jakten på sannheten står sentralt. Sivertsen er journalist, historiker og kriminolog.
De var ganske vanlige folk. Men på hemmelig oppdrag for Gestapo utførte de brutal tortur og sendte 1000 nordmenn til konsentrasjonsleire. Her får du hele historien om Rinnanbanden.
Les mer og kjøpLes mer
Hva er bakteppet for alle maktkampene i Arbeiderpartiet? Hvorfor har det vært så vanskelig å skrive om interne stridigheter? Hvorfor skrev ikke Einar Gerhardsen eller de andre sentrale lederne om sine overtramp?
Les mer og kjøpLes mer
Hvorfor slapp regjeringen Nygaardsvold ansvaret for 9.april 1940 har alltid vært et mysterium. Her kommer svaret, skriver professor Hans Fredrik Dahl. En fortelling som ikke følger det som er opplest og vedtatt.
Les mer og kjøpLes mer
Fra 1070 til 1945. Bergen burde vært landets hovedstad. Her kan du lese 41 små historier som forteller hvorfor.
Les mer og kjøpLes mer
Professor Jan Brøgger fortalte på frokost-tv i NRK, i 1996, at denne boka var århundrets viktigste bok. 500 taterjenter ble tvangssterilisert. En uhyggelig historie, som man ikke skulle tro var fra virkeligheten. Steriliseringsloven ble innført i 1934.
Les mer og kjøpLes mer
Boka er en historisk reise fra Christopher Columbus kom til Baracoa første gang i 1492 – og frem til våre dager. Dette er en reiseguide, et must for deg som ønsker å besøke Fidel Castros «livsverk».
Les mer og kjøpLes mer
Revidert utgave av boka «9.april 1940- et historisk bedrag». Handler om hvorfor regjeringen Nygaardsvold slapp unna ansvaret for aprildagene 1940.
Les mer og kjøpLes mer
En rystende historie om Svanhild Jensen, som ble fratatt sine to barn – av barnevernet – fordi hun scoret så svakt på en IQ-test. Det er ubegripelig, men overkjørselen fra det offentlige er godt dokumentert.
Les mer og kjøpLes mer
Henry Oliver Rinnan var en av de mest ekstreme nazistene i hele Europa under 2. verdenskrig. En spennende og lite hyggelig historie som overskygger det meste av krimlitteratur.
Les mer og kjøpLes mer
Sivertsen fulgte Magnus Carlsen på alle store turneringer i to år. Boka handler mer om de psykologiske utfordringene enn selve sjakkspillet. Ikke minst er boka en hyllest til Magnus´ far, Henrik.
Les mer og kjøpLes mer
Denne boka vakte stor oppmerksomhet med debatt i TV2 og flere avisinnlegg. Sammen med forfatter Joar Tranøy dokumenterte Sivertsen hvordan barn helt ned i 2 års alderen ble diagnostisert med ADHD – og bekreftet at de fikk amfetamin.
Les mer og kjøpLes mer
Hvorfor begår mennesker drap? Kan alle komme i en situasjon hvor man kan begå drap? Sivertsen gikk gjennom 113 drapssaker, hvor psykiater Børre Husebø hadde vært sakkyndig rådgiver i retten. Samarbeidet mellom Sivertsen og Husebø kan du lese om i denne boka.
Les mer og kjøpLes mer
Boka er bygget på Sivertsens hovedfag i historie, og viser hvordan professor Magne Skodvin styrte historiefortellingene i NRK. Det tok lang tid før "den andre siden" kom til ordet og det er først de siste årene at det har vært fokus på dem som stod på feil side under krigen.
Les mer og kjøpLes mer
Siden Sivertsen selv har 760 studiepoeng og elsker å studere, var det naturlig for ham å lage en bok om hvor lett det er å få en god karakter på eksamen. Få tips om hvordan hukommelsen forbedres og lær deg god studieteknikk.
Les mer og kjøpLes mer
Denne jubileumsboka kom ut på Kristiansunds 250-årsdag, 29. juni 1992. Sivertsen er av den oppfatning at det er viktig å kjenne sin kulturelle historie og vite hvor man kommer ifra.
Les mer og kjøpLes mer
Fra 1986 til 1990 bodde Sivertsen i Parkveien 8, på Nygaardshøyden i Bergen. Dette må være byens fineste gate. Årene i Bergen var en stor opplevelse for ham. Man skal lete lenge etter et folk som er større patrioter enn bergensere.
Les mer og kjøpLes mer
Vidkun Quislings siste timer er her forklart i detalj. Den stormannsgale prestesønnen angret ingenting. Tvert imot mente han at han var uskyldig.
Les mer og kjøpLes mer
Forfatter Øystein W.Wolf skrev dikt og Sivertsen tok bilder. Boka var en gave til maler Ludvig Eikås på hans 80-årsdag.
Les mer og kjøpLes mer
Sivertsens datter, Caroline, stilte spørsmål fra hun var tre år gammel. Disse ble samlet i en bok og publisert på konfirmasjonsdagen hennes.
Les mer og kjøpLes mer
Kristiansund har alltid vært gjennom turbulente tider. De siste årene har det vært en kamp om å beholde sykehuset, men byen greide også å rykke opp med sitt fotball-lag, KBK, til elitedivisjon – og der har de gjort sine saker bra.
Les mer og kjøpLes mer
Denne lille boka, eller heftet om du vil, har 9 bud som er til ettertanke. Det handler ikke om «hvordan man har det, men hvordan man tar det.» Boka gjenspeiler forfatterens holdning til livet; alltid tenke positivt og aldri gi opp.
Les mer og kjøpLes mer
© Aage G. Sivertsen – aagesiv@gmail.com